Африканські газелі, відпочиваючи в савані, інстинктивно формують “попереджувальні кола”. Вони збираються групами, в яких кожна тварина дивиться у певному напрямку. Це допомагає їм оглядати горизонт на 360° і сповіщати про наближення небезпеки або сприятливої можливості.

Пильнуючи, члени групи дбають не лише про себе, але й один про одного. Це також приклад для послідовників Ісуса Христа. Біблія закликає нас: “Уважаймо один за одним для заохоти до любови й до добрих учинків. Не кидаймо збору свого” (Євр. 10:24-25).

Автор Послання до євреїв пояснює, що християни ніколи не повинні справлятися з труднощами самотужки. Разом ми сильніші. Ми здатні “заохочувати [один одного]” (в. 25), “потішати… тих, що в усякій скорботі знаходяться, тією потіхою, якою потішує Бог нас самих” (2 Кор. 1:4), і допомагати один одному залишатися пильними до намагань нашого ворога диявола, який “ходить, ричучи, як лев, що шукає пожерти кого” (1 Петр. 5:8).

Метою нашої турботи один про одного є не просто виживання, а уподібнення Ісусу Христу, щоб ми були люблячими та ефективними Божими служителями у цьому світі, людьми, які разом впевнено чекають на Його майбутнє Царство. Кожен із нас потребує підбадьорення, і Бог допоможе нам турбуватися один про одного, тоді як ми разом у любові наближаємося до Нього.