Багато років тому солдати, воюючи в задушливих джунглях, стикалися з серйозною проблемою. До їхніх тіл та споряджень раптово чіплялася повзуча колюча рослина, і вони потрапляли в пастку. Чим більше вони намагалися звільнитися, тим більше їх обплутувала рослина. Солдати назвали цю рослину лозою “зачекай хвилину”, бо, потрапивши в пастку і не в змозі рухатися далі, вони мали кликати інших членів команди: “Ей, зачекайте хвилину, я застряг!”

Послідовникам Ісуса Христа також важко рухатися далі, якщо вони спіймані гріхом. Текст Послання до євреїв 12:1 закликає нас: “Скиньмо всякий тягар та гріх, що обплутує нас, та й біжім з терпеливістю до боротьби, яка перед нами”. Однак, як нам скинути гріх, який нас гнітить?

Тільки Господь Ісус може звільнити нас від всепроникаючого гріха у нашому житті. Давайте дивитися на Нього, на нашого Спасителя (Єв. 12:2). Божий Син знає, що значить бути випробуваним і не згрішити, бо Він став “у всьому подібний братам” (Єв. 2:17-18; 4:15). На самоті нас може відчайдушно обплутати гріх, однак Бог хоче, аби ми перемагали спокусу. Лише завдяки Божій силі ми можемо “скинути” обплутуючий гріх і прагнути Божої праведності (1 Кор. 10:13).