Після навернення моєї родички до іншої віри християнські друзі спонукали мене “переконати” її повернутися до Ісуса. Спочатку я вирішила чинити так, як вчинив би Христос – виявляти до неї любов, у тому числі в людних місцях, в яких дехто насуплено дивився на її “чужоземний” одяг. Інші навіть говорили їй грубощі. “Іди додому!” – заволав на неї один чоловік з вантажівки, не розуміючи, що вона вже “вдома”.

Мойсей навчав добрішому поводженню з людьми, чиї одежі або вірування відрізнялися. Викладаючи закони справедливості й милосердя, Мойсей наставляв ізраїльтян: “А приходька не будеш тиснути, бо ж ви познали душу приходька, бо самі були приходьками в єгипетськім краї” (Вих. 23:9). Повеління відображає Божу турботу про всіх чужинців, вразливих до упередження і поганого поводження. Цей наказ повторюється у книгах Вихід 22:20 і Левит 19:33.

Отже, проводячи час зі своєю родичкою в ресторані, в парку, прогулюючись або сидячи та спілкуючись із нею у мене на ґанку, я перш за все намагалася виявити до неї доброту і повагу, яку б я також хотіла відчувати. Один із найкращих способів нагадати їй про солодку любов Ісуса – любити її так, як любить нас усіх Ісус Христос, а не соромити її за відвертання від Нього.