Я його знайшов, коли ми з родиною поверталися додому після відвідин іншого штату. Заправляючи автомобіль, я помітив на дорозі брудний великий конверт. Піднявши його, я зазирнув усередину. На мій подив, у ньому було сто доларів.

Сто доларів, які хтось загубив та ймовірно у цю саму мить відчайдушно шукав. Я дав працівникам бензозаправної станції свій номер телефона на випадок, якщо хтось повернеться за цими грошима. Втім ніхто так і не передзвонив.

Хтось мав ці гроші, але загубив їх. Саме так часто трапляється із земними скарбами. Їх можна втратити, вкрасти і навіть змарнувати. Їх можна втратити через невдале капіталовкладення або навіть на грошовому ринку, який ми не контролюємо. Втім не таким є небесний скарб, який ми маємо в Ісусі Христі, а саме: відновлені взаємини з Богом та обітниця вічного життя. Його не можна загубити на бензозаправній станції або в якомусь іншому місці.

Саме тому Христос повелів нам складати “скарби на небі” (Мт. 6:20). Ми це робимо, якщо багатіємо “в добрих ділах” (1 Тим. 6:18) або “вірою” (Як. 2:5), з любов’ю допомагаючи іншим та розповідаючи їм про Ісуса Христа. В той час як Бог нас веде і допомагає, складаймо вічний скарб, очікуючи на наше вічне майбутнє з Ним.