Їдучи своїм трейлером через посушливу Північну Каліфорнію, подружжя відчуло пробиття шини і почуло шкрябання металу по бруківці. Іскри призвели до пожежі “Карр” в 2018 році, через яку згоріло майже 230 000 акрів землі, знищено понад 1000 будинків і загинуло декілька людей.

Коли вцілілі від пожежі люди почули про вкрай пригнічений стан подружжя, вони створили у мережі Facebook сторінку, щоб виявити “милосердя і доброзичливість… через сором і відчай”, який охопив їх. Одна жінка написала: “Будучи однією з тих, хто втратив через пожежу дім, я хочу, аби ви знали, що ні моя родина, ні жодна інша родина, яка втратила домівку, не засуджує вас… Нещасні випадки трапляються. Маю надію, що ці добрі послання полегшать ваш тягар. Разом ми всі з цим впораємося”.

Осуд, страх, що ми зробили щось непростиме, може згубно впливати на людську душу. На щастя, в Святому Письмі сказано: “Коли винуватить нас серце, то Бог більший від нашого серця” (1 Ів. 3:20). Яким би не був наш прихований сором, Бог більший за нього. Ісус закликає до цілющого каяття (якщо потрібно) або до викриття поглинаючого нас сорому. Відчувши Боже відкуплення, ми “впокорюєм наші серця перед Ним” (в. 19).

Як би ми не жалкували через власні вчинки, Бог наближує нас до Себе. Ісус Христос усміхається і каже: “Твоє серце вільне”.