За легендою, чоловіку на ім’я Миколай (народився в 270 р. після Р.Х.) стало відомо про батька, який був настільки бідним, що не міг прокормити трьох доньок, не кажучи про те, щоб зібрати їм придане. Бажаючи допомогти батьку, однак сподіваючись зробити це таємно, Миколай кинув у відкрите вікно мішечок із золотом, який впав у черевик, що сушився перед вогнищем. Цим чоловіком був святий Миколай, який пізніше став прообразом Санта-Клауса.

Почувши цю історію про дар із неба, я подумала про люблячого і співчутливого Бога Отця, Який через дивовижне народження послав на землю найбільший дар – Свого Сина. Згідно з Євангелією від Матвія, Ісус Христос став здійсненням старозавітного пророцтва: “Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення «Еммануїл», що в перекладі є: З нами Бог” (Мт. 1:23).

Дар Ісуса Христа – це дивовижний дар. Він залишив небеса, щоб стати Людиною. Ісус помер і воскрес. Господь Ісус є Богом, Який живе з нами. Він нас втішає, якщо ми ображені й засмучені; Він нас підбадьорює, якщо ми пригнічені; Він нам відкриває істину, якщо нас можуть обманути.