Коли в мого чоловіка Дена діагностували рак, я ніяк не могла віднайти “належний” спосіб попросити Бога зцілити його, бо вважала, що інші люди в світі зазнають серйозніших проблем: війни, голод, бідність, природні катастрофи. Втім одного дня під час ранкової молитви я почула, як чоловік смиренно просив: “Дорогий Господи, будь ласка, зціли мене від моєї недуги”.

Це прохання було настільки простим і щирим, що воно спонукало мене перестати ускладнювати кожне молитовне прохання, тому що Бог чудово чує наші щирі благання про допомогу. Давид просто молився: “Вернися, о Господи, визволи душу мою, ради ласки Своєї спаси Ти мене” (Пс. 6:5).

Ці слова Давид сказав у період духовного збентеження і відчаю. Псалом не описує його ситуацію. Втім його щирі благання відображують глибоке бажання допомоги і відновлення: “Змучився я від стогнання свого” (в. 7).

Давид не допустив, аби його обмеження, включаючи гріх, завадили йому приходити до Бога зі своїми потребами. Отже, Давид міг радіти ще до того, як отримав Божу відповідь: “Почув Господь голос мого плачу! Благання моє Господь вислухає, молитву мою Господь прийме” (вв. 9-10).

Бог чує і приймає щирі благання Своїх дітей. Він готовий нас вислухати, особливо тоді, коли ми потребуємо Його найбільше.