Великодушна подруга погодилася посидіти з нашими дітьми, аби ми з дружиною провели вечір удвох. “Вам треба відвідати якесь незвичайне місце!” – порадила вона. Натомість ми, будучи практичними людьми, вирішили піти до продуктової крамниці. Коли ми повернулися з продуктовими сумками, наша подруга запитала, чому ми не зробили щось особливе. Ми відповіли, що особливим побачення стає від того, з ким ви проводите час, а не від того, що ви робите.

Може здатися, що в книзі Рут – одній з декількох біблійних книг, які не містять безпосередніх Божих повелінь чи діл – немає нічого особливого. Отже, дехто читає її, як зворушливу людську історію про двох людей, у яких виникають стосунки.

Однак насправді в ній відбувається дещо незвичайне. В останньому розділі книги Рут сказано, що внаслідок союзу Рути і Боаза народжується син Овед, дідусь Давида (Рут. 4:17). В Матвія 1:1 ми читаємо, що саме з роду Давида народився Ісус. Саме Ісус Христос розкриває звичайну історію про Рут і Боаза і показує надзвичайну історію про втілення дивовижних Божих планів і задумів.

Так само і ми часто сприймаємо власні життя: звичайними і без особливої цілі. Втім, якщо ми дивимося на свої життя через Христа, Він наділяє вічним значенням навіть самі звичайні ситуації і стосунки.