Стівен сказав батькам, що йому потрібно кожен день раніше приходити до школи, проте він ніколи не пояснював, чому це настільки важливо. Втім кожного ранку вони робили все, аби він прибував туди о 7:15.

Навчаючись у сьомому класі, Стівен одного зимового дня потрапив в аварію і загинув. Пізніше його батьки дізналися, чому він так рано ходив до школи. Стівен та його друзі кожного ранку збиралися біля шкільного входу і усмішкою, помахом руки та добрим словом вітали інших учнів. Це допомагало всім учням, навіть маловідомим, почуватися бажаними і прийнятими.

Будучи віруючим в Ісуса Христа, Стівен хотів ділитися Його радістю з тими, кому її відчайдушно бракувало. Його приклад слугує нагадуванням, що одним із найкращих способів осявати світлом Христової любові є вияв доброти і прийняття.

В Євангелії від Матвія 5:14-16 Ісус показує, що в Ньому ми – “світло для світу” і “місто, що стоїть на верховині гори” (в. 14). Стародавні міста часто будували з білого вапняку, і вони дуже вирізнялися, відбиваючи сонячне світло. Отже, не будемо ховатися, а будемо давати світло “всім у домі” (в. 15).

В той час як наше “світло… світить перед людьми” (в. 16), нехай вони відчують доброзичливу любов Христа.