Мати Уоллеса Стегнера померла в п’ятдесятирічному віці. Коли Уоллесу виповнилося вісімдесят, він нарешті написав їй “Занадто пізнього листа”, у якому вихваляв чесноти жінки, яка виросла, вийшла заміж і виховала двох синів у непрості часи раннього заходу США. Вона була дружиною і матір’ю, яка підбадьорювала навіть тих, кого менше всього хотілося підбадьорювати. Уоллес пам’ятав силу, яку мати виявляла своїм голосом. Стегнер писав: “Ти ніколи не упускала можливості співати”. Мати Стегнера усе своє життя співала, дякуючи за всі благословіння.

Псалмоспівець також не упускав можливості співати. Він співав і у добрі часи, і у погані. Його ніхто не змушував співати. Це був природний відгук на те, що Бог “небо та землю вчинив, море й усе, що є в них” (Пс. 145:6), що Він “хліба голодним дає” (Пс. 145:7), “очі сліпим відкриває” (Пс. 145:8) і “сироту та вдовицю підтримує” (Пс. 145:9). Це дійсно спосіб життя, в якому згодом знаходиться сила в щоденному сподіванні на “Бога Якова”, Який “правди пильнує навіки” (Пс. 145:5-6).

Головне – це не краса нашого голосу, а наш відгук на Божу підтримуючу доброту, наше життя хвали. Як співається в старому гімні: “В моїм серці є мелодія”.