Після навернення до Христа і закінчення коледжу Джефф працював у великій нафтовій компанії. Будучи комівояжером, він мав багато подорожувати. Під час подорожей Джефф чув людські історії, багато з яких були скорботними. Він зрозумів, що його клієнти передусім потребували не нафти, а співчуття. Вони потребували Бога . Це привело Джеффа до навчання у семінарії, щоб дізнатися більше про Боже серце і нарешті стати пастором.

Джерелом співчуття Джеффа був Ісус Христос. В Євангелії від Матвія 9:27-33 ми побіжно бачимо співчуття Христа у дивовижному зціленні двох сліпих та біснуватого. Під час Свого земного служіння Він обходив “всі міста та оселі” (в. 35), проповідуючи Євангелію та зцілюючи. Чому? “Як бачив людей, змилосерджувався Він над ними, бо були вони змучені та розпорошені, «як ті вівці, що не мають пастуха»” (в. 36).

Сьогодні світ також сповнений стривоженими та ображеними людьми, які потребують ніжної турботи Спасителя. Подібно до пастуха, який веде, захищає і турбується про своїх овець, Ісус виявляє співчуття до всіх, хто до Нього приходить (Мт. 11:28). Де б ми не перебували і що б ми не зазнавали, в Ісусі ми знаходимо ніжне і турботливе серце. І, відчувши Боже любляче співчуття, ми просто не зможемо не виявляти його до інших.