“Полювання за торнадо, – каже Уоррен Федлі, – часто нагадує велетенську тривимірну гру в шахи, зіграну на тисячах квадратних миль”. Фотожурналіст і мисливець за бурями додає: “Бути у належному місці у належний час – це гармонійне поєднання завбачення і навігації, а також маневрування між усім – від градин розміром з м’яч до пилових бур і малорухливого сільськогосподарського устаткування”.

Від слів Федлі у мене потіють долоні і прискорено б’ється серце. Я захоплююсь проявом дивовижної сміливості та наукової жаги мисливців за бурями, однак сам би я відмовився опинитися в епіцентрі потенційно фатальних погодних умов.

Проте особисто мені не потрібно полювати за бурями, вони, схоже, полюють на мене . Цей досвід відображений у Псалмі 106, який описує моряків, що потрапили в шторм. На них полювали наслідки їхніх неправильних рішень, однак псалмоспівець каже: “Та в недолі своїй вони Господа кликали, і Він визволяв їх від утисків їхніх! Він змінює бурю на тишу, – і стихають їхні хвилі, і раділи, що втихли вони” (Пс. 106:28-30).

Неважливо, чи є життєві бурі наслідком наших рішень або життя у грішному світі, наш Небесний Отець сильніший за них. Якщо на нас полюють бурі, Він один здатний їх заспокоїти або заспокоїти бурю всередині нас.