“У моменти, коли трапляється трагедія чи нас ранять, з’являються можливості або продемонструвати милість, або помститися, – сказав чоловік, який нещодавно пережив втрату. – Я вирішив виявляти милість”. Дружина пастора Еріка Фіцджеральда загинула в автокатастрофі, спричиненій виснаженим пожежником, який заснув за кермом по дорозі додому. Державні обвинувачі хотіли дізнатися, чи буде Ерік домагатися вищої міри покарання. Пастор вирішив практикувати прощення, про яке часто проповідував. На подив обох, Еріка і пожежника, вони зрештою стали друзями.

Пастор Ерік виявляв милість, що отримав від Бога, Який простив йому всі гріхи. Своїми вчинками він нагадує про слова пророка Михея, котрий прославляв Бога за прощення наших гріхів і провин (Мих. 7:18). Пророк, вживаючи образну мову, показує, як Бог прощає Свій народ, кажучи, що Він “наші провини потопче”, а наші гріхи кине у морську глибочінь (в. 19). Того дня пожежник отримав дар свободи, який наблизив його до Бога.

Яких би труднощів ми не зазнавали, ми знаємо, що Бог протягує до нас люблячі руки, запрошуючи до Своїх безпечних обіймів. Бог “кохається в милості” (в. 18). В той час як ми отримуємо Його любов і благодать, Він дає нам силу прощати своїх кривдників так само, як це зробив пастор Ерік.