Найшвидший у світі сліпий бігун, член параолімпійської команди США Девід Браун, говорить, що зобов’язаний своїм успіхом Богу, давній пораді своєї матері (“не сидіти без діла”) та своєму біговому провіднику, досвідченому спринтеру Джерому Ейвері. З’єднаний з Брауном міцною ниткою, прив’язаною до його пальців, Ейвері направляє переможні забіги Брауна словами і дотиками.

“Головне – це слухати його натяки, – каже Браун, визнаючи, що на повороті бігової доріжки міг би «зійти» з 200-метрової дистанції. – День за днем ми відточуємо стратегії забігу, контактуючи один з одним не лише словесними натяками, але і фізичними”.

На життєвому шляху ми маємо Божого Провідника. Святий Дух направляє наші кроки, якщо ми слідуємо за Ним. Апостол Іван попереджав: “Це я написав вам про тих, хто обманює вас” (1 Ів. 2:26). “А помазання, яке прийняли ви від Нього, – воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання само вас навчає про все” (в. 27).

Іван наголошував на цій мудрості для тогочасних віруючих, які зустрічали “антихристів”, що відкидали Отця і Месію Ісуса (в. 22). Ми сьогодні також зустрічаємо таких противників. Однак Святий Дух, наш Провідник, направляє нас у слідуванні за Ісусом. Ми можемо довіряти Його проводу, що торкається нас істиною, не дозволяючи нам зійти зі шляху.