Зазвичай ви зможете сказати, де була намальована карта, подивившись, що знаходиться в її середині. Ми схильні вважати, що наш дім є центром світу, тому ставимо всередині крапку і звідти малюємо. Сусідні міста можуть перебувати на відстані п’ятдесяти миль на північ або півдня їзди на південь, однак усі вони змальовуються по відношенню до нашого місцеперебування. Псалми малюють свою “карту”, починаючи з Божої земної оселі в Старому Завіті. Отже, центром біблійної географії є місто Єрусалим.

Псалом 47 – це один із багатьох псалмів, які прославляють Єрусалим. Це “місто нашого Бога, на святій… горі” є “препишною країною, розрадою всієї землі” (Пс. 47:2-3). Оскільки “Бог у храмах Своїх”, Він “міцно поставить навіки його” (Пс. 47:4, 9). Божа слава починається з Єрусалимського храму і поширюється “аж по кінці землі” (Пс. 47:10-11).

Якщо ви не читаєте це в Єрусалимі, ваш дім не перебуває у центрі біблійного світу. Втім ваш край дуже важливий, тому що Бог не заспокоїться, допоки Його слава не досягне “кінців землі” (в. 11). Чи бажаєте ви бути знаряддям, яким Бог досягає Своєї мети? Щотижня поклоняйтесь із Божим народом і щодня живіть заради Його слави. Божа слава поширюється “аж по кінці землі”, якщо ми повністю присвячуємо Йому себе і все, що маємо.