У сімнадцятому столітті сер Ісак Ньютон за допомогою призми досліджував, як світло допомагає нам бачити різні кольори. Він зрозумів, що коли через предмет проходить світло, цей предмет отримує певний колір. Сніг утворений із зібраних разом багатьох кристаликів льоду, хоча окремо кожен із них є прозорим. Якщо світло проходить через усі кришталі, сніг здається білим.

Біблія також нагадує про те, що гріх має певний колір. Бог через пророка Ісаю викрив гріхи юдейського народу і змалював їх “як кармазин” та “червоними, немов багряниця”. Однак Бог пообіцяв, що гріхи стануть “білі, мов сніг” (Іс. 1:18). Як? Юдейський народ мав залишити гріх і шукати Божого прощення.

Завдяки Ісусу Христу в нас є постійний доступ до Божого прощення. Ісус назвав Себе “Світлом для світу” і сказав, що кожен, хто за Ним іде, “не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя” (Ів. 8:12). Якщо ми визнаємо свої гріхи, Бог прощає нас і дивиться на нас крізь світло хресної жертви Христа. Це означає, що Бог нас бачить такими, як Ісуса – бездоганними.

Нам не потрібно утопати у провині та соромі за вчинений гріх. Натомість ми можемо триматися за істину Божого прощення, що робить нас “білими, мов сніг”.