Плани Джейн стати логопедом змінилися після того, як під час інтернатури виявилося, що ця робота занадто емоційно складна для неї. Потім Джейн отримала можливість писати статті для журналу. Вона ніколи не уявляла себе письменницею, однак роками пізніше стала підтримувати бідні родини саме своїм письмом. “Озираючись назад, я розумію, чому Бог змінив мої плани, – каже Джейн. – У Нього був кращий план для мене”.

Біблія містить багато історій про порушені плани. Під час другої місіонерської подорожі Павло хотів звіщати Євангелію у Вітінії, однак Дух Ісусів йому не дозволив (Дії 16:6-7). Це мало здаватися дивним. Чому Ісус руйнував плани, які відповідали Богом даній місії? Відповідь надійшла уві сні – Македонія потребувала Павла більше. Там апостол Павло заснував першу церкву в Європі. Соломон також зазначив: “У серці людини багато думок, але виповниться тільки задум Господній” (Пр. 19:21).

Планувати важливо. Відоме стародавнє прислів’я каже: “Не плануйте, і ви сплануєте невдачу”. Однак Бог може змінити наші плани. Нам потрібно слухати і підкорюватися, знаючи, що Богу можна довіряти. Якщо ми підкорюємося Його волі, ми відповідатимемо Його призначенню для нашого життя.

Продовжуючи планувати, ми можемо додати новий пункт: планувати слухати. Прислухайтеся до Божого плану.