Ви коли-небудь ловили покемонів? Я ні, допоки мій син не переконав мене закачати у телефон гру. Гра з цифровою картою, яка відображає справжній світ, дозволяє ловити кольорових створінь поблизу вас.

Ця гра, на відміну від більшості інших мобільних ігор, вимагає руху. Будь-яке ваше пересування є частиною гри. Результат? Я став більше ходити! Коли ми з сином граємо у цю гру, то завжди намагаємося використовувати кожну можливість, аби ловити створінь, які з’являються навколо нас.

Цією грою можна легко захопитися, навіть стати залежним від неї, адже саме для цього вона і створена. Однак під час гри у мене виникало питання: “Чи я так само завзято використовую кожну духовну можливість навколо мене?”

Апостол Павло знав про необхідність бути пильними до Божої праці навколо нас. У Посланні до колосян він просить молитися за можливість для проповіді Євангелії (Кол. 4:3). А потім закликає: “Поводьтеся мудро з чужими, використовуючи час” (в. 5). Павло хотів, аби колосяни не втрачали найменшої можливості привести когось до Христа. Однак це вимагає справжнього розуміння людей і прояву ласки до них (в. 6).

У світі за наш час і нашу увагу змагаються набагато більше речей, ніж нереальних покемонів у грі. Однак Бог закликає нас іти реальним шляхом, щодня шукаючи можливості, щоб вказати на Нього.