О другій годині ночі Надія, яка займається вирощуванням морських огірків, іде на огороджену плантацію в океанській мілині поблизу її села на Мадагаскарі, щоб збирати свій “урожай”. Ранній підйом не засмучує її. “Раніше життя було ще важчим, – каже вона. – У мене не було жодного джерела доходу”. Після того, як Надія стала учасником програми по захисту моря, назва якої “Велондріейк”, що в перекладі означає “жити з морем”, вона має стабільний доход. “Ми вдячні Богу за появу такого проєкту”, – додає вона.

Цей проєкт став можливим здебільшого завдяки природному забезпеченню морського життя. Прославляючи турботливого Бога, псалмоспівець написав: “Траву для худоби вирощує, та зеленину для праці людини… Ось море… там повзюче, й числа їм немає, звірина мала та велика” (Пс. 103:14, 25).

Дивовижно, як Боже чудесне творіння нас забезпечує. Простий морський огірок, наприклад, допомагає у формуванні корисного морського ланцюга живлення, а старанне збирання врожаю цих огірків забезпечує Надію та її сусідів засобами для існування.

У Божому творінні немає нічого випадкового. Він використовує його для Своєї слави і нашого блага. Отже, псалмоспівець каже: “Я буду співати Господеві в своєму житті” (в. 33). Ми також можемо прославити Його сьогодні, якщо подумаємо про все, чим Він нас забезпечує.