“Вони зовсім недавно оновили дорожнє покриття, – подумав я, коли рух транспорту сповільнився. – Тепер вони знову його ремонтують! Чому ремонт дороги ніколи не завершується? Я ніколи не бачив знак із написом: «Дорожня компанія завершила роботу. Будь ласка, насолоджуйтеся цією ідеальною дорогою»”.

Однак щось подібне відбувається і в моєму духовному житті. На початку свого християнського шляху я уявляв ту мить, коли досягну такої зрілості, що зможу побороти недоліки і буду ідеальним. Через тридцять років я визнаю, що наді мною все ще “ведуться роботи”. Я так само, як вибоїсті дороги, якими я їжджу, ніколи не виглядаю “закінченим”. Інколи це розчаровує не менше, ніж дороги.

Проте 10-й розділ Послання до євреїв містить дивовижну обітницю. У вірші 14 сказано: “Бо жертвоприношенням одним вдосконалив Він тих, хто освячується”. Хресна смерть Ісуса вже нас врятувала. Повністю. Цілковито. У Божих очах ми досконалі. Втім парадоксально, що поки ми на землі, цей процес ще не завершений. Ми прагнемо стати подібними Йому, ми ще й досі “освячуємося”.

Одного дня ми побачимо Бога лицем до лиця і будемо подібними до Нього (1 Ів. 3:2). Однак поки що ми “на ремонті” і з нетерпінням очікуємо на той славний день, коли праця в нас буде по-справжньому завершена.