Як ви вважаєте: ваші найкращі дні вже позаду чи ще попереду? З плином часу змінюються наші погляди на життя, тому й відповідь на це питання може бути різною. В молодості ми з надією дивимося в майбутнє, прагнемо зростання і зрілості. Коли ж дорослішаємо, то сумуємо за минулим, бажаємо знову бути молодими. Але коли крокуємо з Богом, то за будь-якого віку знаходимося в положенні, коли найкраще все ще попереду!

Протягом свого тривалого життя Мойсей засвідчував великі Божі чини, і більшість чудес мали місце тоді, коли він вже був далеко не молодою людиною. Мойсею було вже 80 років, коли він змагався з фараоном і бачив, яким чудесним чином Бог виводив Свій народ із неволі (Вих. 3-13). Вже у похилому віці він був свідком того, як розступилося Червоне море, і манна падала з небес. Він навіть розмовляв з Богом “обличчям до обличчя” (Вих. 14:1; 16:4; 33:11).

Все своє життя Мойсей жив очікуванням того великого майбутнього, яке Бог міг би вчинити (Євр. 11:24-27). Коли наблизився кінець його земного життя, Мойсею виповнилося вже 120 років. І навіть тоді Мойсей розумів, що його життя з Богом тільки-но починається – життя, в якому ніколи не буде кінця Божій величі й любові.

За будь-якого віку “Покрова твоя – Бог Предвічний і ти в вічних раменах Його” (Повт. 33:27).