Охоронець знайшов і вийняв клейку стрічку, яка заважала дверям зачинятися. Перевіривши двері пізніше, він знову виявив там стрічку. Охоронець викликав поліцію, яка прибула і заарештувала п’ятьох злодіїв-зломщиків. Працюючи в Уотергейті у Вашингтоні, у штаб- квартирі впливової політичної партії США, молодий охоронець, серйозно поставившись до своєї роботи і старанно її виконуючи, викрив найбільший політичний скандал тих часів.

Неемія розпочав відбудову Єрусалимського муру – справу, до якої поставився дуже серйозно. Під час завершення будівельного проєкту вороги запропонували йому зустрітися у селі неподалік. Однак під виглядом дружнього запрошення маскувалася підступна пастка (Неем. 6:1-2). Відповідь Неемії відображає глибину його переконання: “Я роблю велику працю, і не можу прийти. Нащо буде перервана ця праця, як кину її та піду до вас?” (Неем. 6:3).

Хоча Неемія і був наділений певними владними повноваженнями, він не вважався великим героєм. Він не був великим воїном, поетом чи пророком, царем чи мудрецем. Неемія був чашником, якого призначили намісником. Однак він вірив, що робив дещо важливе для Бога. Нам також потрібно серйозно ставитися до того, що Господь доручив нам робити. З Його допомогою у нас все вийде добре.