У місті Філадельфія розчистили території, зарослі бур’янами, і засадили їх чудовими квітами та деревами. Це призвело до загального покращення психічного здоров’я навколишніх мешканців, особливо тих, хто зазнавав фінансових труднощів.

“Існує багато доказів позитивного впливу зеленого простору на психічне здоров’я, – сказала доктор Юджінія Саут, – і це особливо важливо для людей, які живуть у бідних районах”. Саут, викладач Медичної школи Перельмана в Пенсільванському університеті, є співавтором дослідження на цю тему.

Пригнічений народ Ізраїля і Юди віднайшов надію у видінні пророка Ісаї про чудове відновлення Богом. Ця світла обітниця вкоренилася, незважаючи на засудження і покарання, яке провістив Ісая: “Звеселиться пустиня та пуща, і радітиме степ, і зацвіте, мов троянда, – розцвітаючи, буде цвісти та радіти, буде втіха також та співання” (Іс. 35:1-2).

Якою б не була наша сьогоднішня ситуація, ми можемо радіти тому, як чудово Господь відроджує в нас надію, в тому числі через Своє творіння. У часи зневіри нас підтримають роздуми про Його славу і велич. Пророк Ісая закликав: “Зміцніть руки охлялі, і підкріпіть спотикливі коліна” (в. 3).

Чи можуть квіти відродити в нас надію? Пророк сказав, що так. Так само каже і наш Бог, Який дає надію.