Хоча Нора була невелика на зріст, вона не злякалася Бріджет, високої войовничої жінки, яка сердито дивилася на неї. Бріджет навіть не могла пояснити, чому зупинилася в центрі кризової вагітності, якщо вона вже твердо вирішила “позбавитися цієї… дитини”. Нора лагідно задавала питання, а Бріджет грубіянила нецензурними словами. Невдовзі Бріджет встала, щоб іти, зухвало заявляючи про свій намір перервати вагітність.

Ставши між Бріджет і дверима, тендітна Нора запитала: “Перед тим, як ви підете, чи можу я вас обійняти і помолитися за вас?” Її ще ніхто ніколи не обнімав, в усякому разі з добрими намірами. Раптом вона неочікувано розплакалася.

Нора чудово відображає серце Бога, Який полюбив Свій народ Ізраїль “вічним коханням” (Єр. 31:3). Народ зазнав тяжких наслідків власної упертої непокори Божим настановам. Однак Господь йому сказав: “Я… милість тобі виявляю! Ще буду тебе будувати” (вв. 3-4).

Історія Бріджет складна (як і в багатьох із нас). Ця жінка вважала, що Бог і Його послідовники можуть лише осудити її, допоки не побачила того дня справжню любов. Нора показала їй дещо інше – Бога, Який не ігноруватиме наш гріх, тому що любить нас безмежно. Він з радістю хоче прийняти нас у Свої обійми. Нам більше не треба ховатися.