Якби радіоприймач був увімкнений, вони б дізналися, що “Титанік” тоне. Сіріл Еванс, радист на іншому кораблі, намагався сповістити Джеку Філліпсу, радисту на “Титаніку” , про появу айсбергів. Однак Філліпс був зайнятий передачею повідомлень від пасажирів і грубо наказав Евансу замовкнути. Отже, Еванс неохоче вимкнув свій радіоприймач і пішов спати. Через десять хвилин “Титанік” зіштовхнувся з айсбергом. Їхній сигнал біди залишився без відповіді, бо ніхто не слухав.

У Першій книзі Самуїла розповідається про зіпсованість ізраїльських священиків і про втрату ними духовної чутливості та здатності слухати, в той час як народ прямував до небезпеки. “Господнє слово було рідке за тих днів, видіння не було часте” (1 Сам. 3:1). Однак Бог не залишив Свій народ. Він почав промовляти до юнака на ім’я Самуїл, який виховувався у священицькій родині. Ім’я “Самуїл” означає “Господь чує”, що нагадує про Божу відповідь на молитву його матері. Тепер Самуїл мав навчитися чути Бога.

“Говори… бо раб Твій слухає” (в. 10). Це раб, який чує. Нам також потрібно чути те, що Бог відкрив у Святому Письмі, і виконувати. Підкорімось Йому, аби бути смиренними рабами, чиї “радіоприймачі” завжди ввімкнені.