“Яке марнування часу!” – подумала Харлі. Її страховий агент наполягала на повторній зустрічі. Харлі знала, що це буде чергова надокучлива реклама послуг, втім вона вирішила скористатися можливістю, аби розповісти про свою віру.

Помітивши татуювання на бровах агента, Харлі нерішуче запитала, навіщо вона це зробила, і дізналася, що жінка вірить, що це принесе успіх. Питання Харлі було відходом від нудної розмови про фінанси, втім це дозволило поговорити про успіх та віру, і дало Харлі можливість розповісти, чому вона покладається на Ісуса. Ця “змарнована” година перетворилася на духовну бесіду.

Одного разу Господь Ісус, подорожуючи з Юдеї до Галілеї, звернув зі Свого шляху, щоб поговорити з самарянкою, зробивши немислимий для юдея крок. Крім того, вона була перелюбницею, якої сторонилися навіть інші самаряни. Однак Ісус заговорив до неї, і ця розмова призвела до спасіння багатьох людей (Ів. 4:1-26, 39-42).

Чи приходиться вам зустрічатися з кимось, кого ви насправді не хочете бачити? Чи трапляються у вас несподівані зустрічі з тим, кого ви зазвичай уникаєте? Біблія нагадує про необхідність завжди бути готовими “вчасно-невчасно” поділитися доброю звісткою (2 Тим. 4:2). Інколи треба зробити “ризикований відхід”. Хто знає, можливо, саме сьогодні Бог дає вам чудову нагоду розповісти комусь про Нього?