Ми майже доїхали до будинку, як раптом я помітив, що температурний датчик в машині показав стрімке зростання температури. Зупинившись, я вимкнув двигун і вибіг з машини. З-під капоту пішов дим. Відштовхнувши машину трохи назад, я виявив під нею калюжу масла і зрозумів: прогоріла прокладка головки блока циліндрів.

Ми щойно витратили гроші на інший дорогий ремонт. “Чому речі не можуть нормально працювати? – пробурчав я розлючено. – Чому вони постійно ламаються?”

Вам знайома така ситуація? Ми вирішуємо одну проблему, сплачуємо один великий рахунок лише для того, щоб зазнати іншої кризи чи проблеми. Іноді бувають труднощі значно більші, ніж поломка двигуна: невтішний діагноз, раптова смерть, жахлива втрата.

У такі миті нам хочеться щоб настав час, коли в світі буде менше проблем та труднощів. Ісус обіцяв, що цей час наближається. Однак він ще не прийшов. “Страждання зазнаєте в світі, – нагадав Ісус учням, – але будьте відважні: Я світ переміг” (Ів. 16:33). У цьому розділі Ісус говорив про великі страждання, наприклад, про переслідування за віру. Однак, за Його словами, ці страждання ніколи не є заключним словом для тих, хто на Нього надіється.

Ми можемо зазнавати різних труднощів. Однак обітниця Ісуса стосовно кращого майбутнього з Ним заохочує нас не дозволяти стражданням визначати наше життя сьогодні.