Після того, як Чарльза Симеона (1759–1836) призначили священиком в Церкві Святої Трійці в англійському місті Кембриджі, він зазнав багаторічної протидії. Оскільки більшість членів церкви хотіли мати священиком іншу людину, вони поширювали про Симеона плітки і протистояли його служінню. Іноді його навіть не пускали в приміщення церкви. Однак Симеон, який прагнув сповнюватися Божим Духом, намагався впоратися з плітками, запровадивши певні життєві принципи. Першим принципом був: “Ніколи не вірити чуткам, якщо вони не є цілковитою правдою”. Другий: “Завжди пам’ятати, що погляд на ситуацію може докорінно змінитися, якщо вислухати іншу сторону”.

Насправді Симеон дотримувався Божих настанов зупиняти плітки і злі язики, які можуть руйнувати стосунки між людьми. Одна з Десяти Заповідей відображає бажання Господа, аби люди жили правдиво: “Не свідкуй неправдиво на свого ближнього” (Вих. 20:16). Ця заповідь підсилена іншою настановою: “Не будеш розносити неправдивих поголосок” (Вих. 23:1).

Уявіть, наскільки б змінився світ, якби кожен із нас ніколи не поширював плітки та неправду, і якби ми їх зупиняли, тільки-но почувши. Нехай Святий Дух допоможе нам з любов’ю казати правду, прославляючи своїми словами Бога.