Одна з найдовших зафіксованих в історії поштових затримок сягнула вісімдесят дев’ять років. У 2008 році громадянка Англії отримала запрошення на вечірку, що було відправлене в 1919 році колишньому мешканцю її будинку. Запрошення було доставлене Королівською поштою, втім причина такої тривалої затримки залишається таємницею.

Невдалими можуть виявитися навіть найкращі комунікаційні зусилля людей. Однак Бог, як сказано у Святому Письмі, завжди чує Своїх вірних. У 1 Царів 18 розповідається, як Ілля продемонстрував вражаючу відмінність між язичницьким богом Ваалом і Богом Єговою. У сутичці, покликаній виявити істинного Бога, Ілля почав глузувати з Ваалових пророків після їхніх багатогодинних марних молитов: “Кличте голосом сильнішим, бо він бог! Може, він роздумує, або відлучився, або в дорозі! Може, він спить, то прокинеться!” (в. 27). Потім Ілля попросив у Господа такої відповіді, щоб Його народ повернувся до віри, і Божа сила була чітко проявлена.

Хоча ми не завжди одразу отримуємо відповіді на молитви, як Ілля, можна не сумніватися, що Бог їх чує (Пс. 33:18). Біблія нагадує, що Він настільки цінує наші молитви, що береже їх у “золотих чашах”, як дорогоцінний ладан (Об. 5:8). У Своїй досконалій мудрості Бог відповість на всі молитви. На небесах листи не губляться.