Деякі називають його “захисником лісу”. А насправді Тоні Рінаудо є фахівцем з лісівництва в організації World Vision Australia. Він також місіонер і агроном. Уже тридцять років він проповідує Христа через особливе служіння – збереження лісів у тропічному регіоні Сахель на півдні Сахари.

Побачивши, що низькорослі “кущі” насправді є занедбаними деревами, Рінаудо почав їх обрізати, доглядати і поливати. Його праця надихнула сотні тисяч фермерів до порятунку своїх занедбаних господарств, відновлюючи сусідні ліси і захищаючи ґрунт від ерозії. У Нігері, наприклад, фермери подвоїли свій урожай і дохід, щорічно забезпечуючи їжею додаткових 2,5 мільйони людей.

В 15-му розділі Євангелії від Івана Господь Ісус згадав схожі фермерські методи, сказавши: “Я правдива Виноградина, а Отець Мій – Виноградар. Усяку галузку в Мене, що плоду не приносить, Він відтинає, але всяку, що плід родить, обчищає її, щоб рясніше родила” (вв. 1-2).

Без щоденного Божого догляду наші душі стають безплідними і засихають. Проте, якщо ми насолоджуємося Його законом, розмірковуючи над ним вдень і вночі, ми схожі на “дерево, над водним потоком посаджене” (Пс. 1:3). Наше листя “не в’яне”, і в усьому, що ми чинимо, “[нам] щаститься” (в. 3). Обрізані і вкорінені в Ньому, ми є вічнозеленими, відродженими і процвітаючими.