В місті Понтіак (штат Мічиган) компанія по знесенню будівель помилково зруйнувала не той будинок. Слідчі вважають, що власник будинку, який мали знести, прикріпив номер власної адреси до сусіднього будинку, аби уникнути знесення.

Ісус Христос зробив протилежне. Його місія полягала в тому, щоб дозволити зруйнувати Свій “будинок” заради інших. Уявіть замішання всіх присутніх, в тому числі учнів Ісуса. Уявіть, як вони між собою переглядалися, коли Він сказав релігійним лідерам: “Зруйнуйте цей храм, – і за три дні Я поставлю його” (Ів. 2:19). Лідери обурено відповіли: “Сорок шість літ будувався цей храм, а Ти за три дні поставиш його?” (Ів. 2:20). Однак Господь Ісус казав їм про храм Свого тіла (Ів. 2:21). Проте лідери цього не зрозуміли.

Вони не розуміли, що Він прийшов показати, що шкода, яку ми робимо собі та один одному, зрештою впаде на Нього. Він за неї постраждає.

Бог завжди краще за нас знає наші серця. Через це Ісус Христос не розкривав усі Свої плани навіть тим, хто бачив Його чудеса і вірив у Нього (Ів. 2:23-25). Тоді, як і зараз, Бог поступово відкривав любов і доброту в словах Ісуса, бо ми не завжди здатні їх зрозуміти.