Проходячи кастинг на участь у мюзиклі “Аліса в країні чудес” , мої дві внучки хотіли отримати головні ролі. Меггі хотіла бути маленькою Алісою, а Кеті – Матильдою. Однак їм обом дісталася роль “квітів”.

Втім дочка розповіла, що дівчата раділи за своїх друзів, які отримали головні ролі: “здавалося, що від цього їхня радість була ще більшою”.

Саме так має виглядати взаємодія в тілі Господа Ісуса Христа! У кожній помісній церкві є так звані ключові ролі. Однак вона також потребує “квітів” – тих, хто робить важливу, хоч і не надто помітну роботу. Якщо ролі, яких ми прагнемо, отримують інші, радіймо за них і продовжуймо виконувати ті ролі, які нам дав Бог.

Допомагати і підбадьорювати інших – це один із способів проявити любов до Бога. В Посланні до євреїв 6:10 сказано: “Та не є Бог несправедливий, щоб забути діло ваше та працю любови, яку показали в Ім’я Його ви, що святим послужили”. Кожен Божий дар є важливим у поклонінні Господу. Апостол Петро говорить: “Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті” (1 Петр. 4:10).

Лише уявіть церкву, в якій віруючі підтримують один одного, старанно застосовуючи Богом дані дари Йому на славу (Євр. 6:10). Це дарує радість та захоплення!