Не в силах перемогти залежність від наркотиків і сексуальний гріх, Мак впав у відчай. Відносини, які він цінував, зруйнувалися. Сумління докоряло йому щоденно. Дійшовши до крайньої точки, він зважився піти до церкви і поговорити з пастором. Той вислухав його складну історію і розповів про Божу милість і прощення. У серце Мака проникло світло.

Вважається, що Псалом 31 написаний Давидом після скоєння перелюбу з Вірсавією, на додаток до якого він розробив зловісну стратегію, що призвела до смерті її чоловіка (дивіться 2 Сам. 11–12). Хоч огидні вчинки Давида були в минулому, їхні наслідки залишилися. В Псалмі 31:3-4 описані глибокі страждання, яких він зазнав перед тим, як усвідомив огидність своїх вчинків. Безумовно, він відчував докори сумління через неспокутуваний гріх. Що ж йому принесло полегшення? Полегшення почалося з каяття перед Богом і з прийняття Його прощення (в. 5).

Якщо ми своїми словами або вчинками завдали собі чи іншим болю та шкоди, нам краще також почати з Божого милосердя. Провина за гріх може бути знята. Є Той, Хто нас із радістю приймає, якщо ми визнаємо свої гріхи і шукаємо Його прощення. Ми можемо долучитися до хору тих, хто співає: “Блаженний, кому подарований злочин, кому гріх закрито” (в. 1).