Його ровесники один за одним просувалися по кар’єрній драбині, і Бенджаміну було трохи заздрісно. “Як так сталося, що ти й досі ще не менеджер? Ти гідний цієї посади”, – казали йому друзі. Однак Бен віддав свою кар’єру в Божі руки. “Якщо це Божий план для мене, я буду просто належно виконувати свою роботу”, – відповідав Бен.

Через декілька років Бен нарешті отримав підвищення. Отриманий перед цим досвід допоміг йому чудово виконувати свою роботу і здобути повагу серед підлеглих, тоді як декому з його ровесників досі було складно впоратися з управлінськими обов’язками, оскільки вони за них взялися непідготовленими. Бен зрозумів, що Бог вів його “довгим шляхом”, аби йому краще підготуватися до цієї ролі.

Коли Бог вивів ізраїльтян з Єгипту (Вих. 13:17-18), Він обрав довший шлях, тому що короткий шлях до Ханаану містив ризики. Крім того, довший шлях, як зазначають біблійні коментатори, надав народу час фізично, психологічно і духовно зміцнитися перед майбутніми битвами.

Коротший шлях не завжди кращий. Іноді Бог веде нас довшим маршрутом у житті, у роботі чи в інших починаннях, аби нам краще підготуватися до майбутньої подорожі. Якщо здається, що все відбувається не надто швидко, ми можемо довіряти Богу, Який нас веде і направляє.