Лілі, перекладачку Біблії, затримали в аеропорту, коли вона мала летіти додому. Її мобільний телефон перевірили і конфіскували, виявивши там аудіо копію Нового Завіту. Потім місцеві чиновники дві години допитували її. Під час допиту офіцер наказав Лілі ввімкнути мобільний додаток з біблійним текстом. Так сталося, що запис почався зі слів, які записані в 7-му розділі Євангелії від Матвія: “Не судіть, щоб і вас не судили; бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас, і якою мірою будете міряти, такою відміряють вам” (Мт. 7:1-2). Почувши ці слова на рідній мові, один з чиновників зблід. Згодом Лілі відпустили і більше не застосовували до неї жодних заходів.

Невідомо, що саме відбулося в серці чиновника, втім відомо, що “Слово… що виходить із уст [Божих]”, обов’язково досягає своєї мети (Іс. 55:11). Пророк Ісая сказав ці слова надії для Божого народу, який знаходився у вигнанні, запевняючи його, що Боже слово здійснюється так само неодмінно, як дощ та сніг напоюють землю і роблять її родючою (вв. 10-11).

Цей уривок може зміцнити нашу віру в Бога. Опиняючись у непідвладних нам обставинах, як Лілі в аеропорту, будемо вірити, що Бог діє, навіть якщо ми не бачимо кінцевий результат.