Пожежа в іспанській Андильї знищила майже 50 000 акрів лісу. Втім посеред спустошеної місцевості неушкодженими залишилися приблизно 1000 яскраво-зелених кипарисів. Здатність дерев утримувати вологу допомогла їм безпечно пережити пожежу.

Під час правління вавилонського царя Навуходоносора невелика група друзів безпечно пережила полум’я царського гніву. Шадрах, Мешах і Авед-Неґо відмовилися поклонитися ідолу, якого створив цар Навуходоносор. Вони сказали царю: “Наш Бог, Якому ми служимо, може врятувати нас з палахкотючої огненної печі” (Дан. 3:17). Розлючений монарх наказав напалити піч усемеро сильніше, ніж зазвичай (в. 19).

Воїни, які виконали царський наказ і кинули друзів у полум’я, згоріли, а Шадрах, Мешах і Авед-Неґо ходили у вогні “непов’язані… і шкоди їм” не було. У печі був ще один чоловік, “подібний до Божого сина” (в. 25). На думку багатьох богословів, то був Господь Ісус.

У загрозах і випробуваннях з нами також перебуває Ісус Христос. У моменти, коли ми зазнаємо утиску, нам не треба лякатися. Нам не завжди відомо, як або коли Бог нам допоможе, однак ми знаємо, що Він із нами. Він допоможе нам залишитися вірними Йому в будь-якому “вогні”.