Коли банк випадково поклав на їхній рахунок 120 000 доларів, подружжя пішло робити покупки. Вони придбали автомобіль, трейлер і два квадроцикли, а також сплатили всі свої борги. Коли виявилося, що депозит був помилковим, банк зажадав від подружжя повернення грошей. Однак чоловік та дружина вже їх витратили. Тоді їх звинуватили в крадіжці. Прибувши на засідання місцевого суду, чоловік сказав репортеру: “Ми прислухалися поганих порад”. Вони зрозуміли, що погані поради (і трата чужих грошей) можуть призвести до хаосу в житті.

Проте псалмоспівець дав мудру пораду, як уникнути безладу в житті. Він написав, що той, хто віднайшов справжнє задоволення, хто “блажен”, не слухатиме поради тих, хто не служить Богу (Пс. 1:1). Така людина знає, що немудра, безбожна порада може вести до тяжких наслідків. Крім того, ця людина знаходить “насолоду” в Законі Господа та “роздумує” над вічними і незмінними істинами Писання (в. 2). Вона розуміє, що Божий провід веде до стабільності та плодовитості (в. 3).

Приймаючи рішення стосовно кар’єри, фінансів, стосунків та інших речей, шукаймо Божої мудрості в Біблії, у благочестивій пораді, у керівництві Святого Духа. Його провід важливий і надійний для життя в задоволенні і без хаосу.