Життя Денніса змінилося після того, як хтось дав йому Новий Завіт. Він залюбки почав його читати і постійно носив із собою. Упродовж шести місяців у його житті сталися дві важливі події: Денніс повірив у Ісуса, і в нього після сильних головних болів діагностували рак головного мозку. Через нестерпний біль він став прикутий до ліжка і неспроможний працювати. Однієї безсонної ночі він почав кликати до Бога. О 4:30 ранку Денніс нарешті заснув.

Звернутися до Бога може спонукати не лише тілесний біль, але й інші важкі життєві обставини. За багато століть до нічної боротьби Денніса з Богом боровся розпачливий Яків (Бут. 32:25-33). Для Якова це була незавершена сімейна справа. Він образив свого брата Ісава (Бут. 27) і боявся, що той неминуче помститься. Шукаючи Божої допомоги в складній ситуації, Яків зустрівся з Богом обличчям до обличчя (Бут. 32:31), і після цієї зустрічі він став іншою людиною.

Так сталося і з Деннісом. Після своїх молінь до Бога Денніс зміг підвестися з ліжка, а повторний медичний огляд не виявив жодних ознак пухлини. Хоча Бог не завжди чудесним чином нас зцілює, ми впевнені, що Він завжди чує наші молитви і забезпечить усім необхідним у наших обставинах. У своєму відчаї вознесімо Богу щирі молитви, а результати цих молитов довіримо Йому!