Пастор Тім Келлер сказав: “Ніхто ніколи не дізнається, ким дійсно є цей чоловік, на підставі лише самих слів. Він має себе проявити”. Це один з варіантів вислову: “Діла важливіші за слова”. Чоловіки та дружини, слухаючи і люблячи один одного, показують своїм коханим, що вони для них цінні. Батьки, турбуючись про своїх дітей, також показують їм, що вони для них цінні. Тренери, інвестуючи в розвиток спортсменів, показують їм, що ті мають потенціал. І тому подібне. Так само інший вид вчинків може показати людям болісні речі, які несуть ще гірші послання.

З усіх послань, на підставі вчинків, найважливішим є одне. Якщо ми хочемо побачити, ким ми є в Божих очах, нам треба подивитися на Його вчинок на хресті. У Посланні до римлян 5:8 апостол Павло написав: “Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками”. Хрест показує, ким ми є: тими, кого Бог настільки полюбив, що віддав за нас Свого єдиного Сина (Ів. 3:16).

На відміну від двозначних послань і незрозумілих вчинків грішних людей у грішній культурі, послання Божого серця звучить чітко і ясно. Хто ви? Ви той, кого Бог настільки полюбив, що заради вашого спасіння віддав Свого Сина. Подумайте над ціною, яку Він за вас заплатив, і над дивовижною дійсністю, що для Нього ви завжди були варті цього.