Під час нічного авіарейсу до Вашингтона автор Артур Брукс почув, як літня жінка прошепотіла своєму чоловіку: “Це неправда, що ти більше нікому не потрібен”. Чоловік пробурмотів щось на кшталт бажання померти, на що його дружина відповіла: “О, не кажи так!” Коли літак приземлився, Брукс повернувся і одразу впізнав цього чоловіка. Він був відомим на увесь світ героєм. Інші пасажири потисли йому руку, а пілот подякував за мужність, яку він виявив багато років тому. Як цей велетень міг впасти у відчай?

Пророк Ілля відважно здобув перемогу над 450 пророками Ваала (1 Цар. 18). Насправді він це зробив не один – з ним був Бог! Втім пізніше, відчуваючи цілковиту самотність, Ілля просив у Бога смерті.

Бог відновив Іллю, привівши Його у Свою присутність і дарувавши йому нових людей для служіння. Він мав піти і помазати “Хазаїла на царя над Сирією”, Єгу “на царя над Ізраїлем” і Єлисея “на пророка замість себе” (1 Цар. 19:15-16). Нове призначення сповнило Іллю силами, і він знайшов та підготував свого наступника.

Ваші великі перемоги вже можуть виднітися лише у дзеркалі заднього виду. Вам може здаватися, що кращі дні вже давно минули. Неважливо. Озирніться навкруги. Ще є ті, кому ви досі потрібні. Послужіть їм заради Ісуса, і це вам зарахується. Вони є вашим призначенням, причиною того, чому ви досі ще тут.