Кожного Різдва ми прикрашаємо свій дім вертепами з різних куточків світу. У нас була різдвяна піраміда з Німеччини, оливні ясла з Віфлеєму і яскраво розмальований вертеп у мексиканському фольклорному стилі. Але нашим улюбленим є незвичний вертеп із Африки. Замість овечок і верблюдів на маля Ісуса задоволено дивляться бегемоти.

Унікальний культурний погляд, відтворений у різдвяних вертепах, зігріває моє серце, коли я розмірковую над кожним із цих чудових нагадувань, що Ісус народився не лише для однієї країни чи культури. Це добра звістка для всього світу; це підстава радіти людям із кожної країни та етнічної групи.

Маленька дитинка, яка зображена в кожному різдвяному вертепі, відтворює цю істину для всього світу. У контексті розмови Христа з допитливим фарисеєм Никодимом апостол Іван написав: “Так-бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Ів. 3:16).

Дар Ісуса – це добра звістка для кожного з нас. У якій би країні ви не жили, народження Ісуса Христа є Божим даром любові і миру для вас. Усі, хто отримав у Христі нове життя, “з усякого племени, і язика, і народу, і люду”, одного дня вічно прославлятимуть Господа Бога (Об. 5:9).