Це сталося в холодний Різдвяний Святвечір 1914 року в Бельгії. З окопів, у яких сиділи солдати, почав лунати спів. Спочатку слова гімну “Тиха ніч, дивна ніч” звучали німецькою мовою, а потім – англійською. Солдати, які раніше стріляли один в одного, склали зброю і вийшли з окопів, щоб на буферній зоні потиснути один одному руки, привітати з Різдвом і пригостити своїми їстівними припасами. Не стріляли солдати і наступного дня. Вони просто спілкувалися, сміялися і навіть провели кілька футбольних матчів.

Різдвяне перемир’я 1914 року, яке сталося на Західному фронті Першої світової війни, надало невеликий приклад миру, про який ангели звістили ще на перше Різдво. Ангел промовив до наляканих пастухів: “Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель” (Лк. 2:10-11). Потім з’явився хор ангелів, “що Бога хвалили й казали: «Слава Богу на висоті, і на землі мир, у людях добра воля!»” (Лк. 2:13-14).

Господь Ісус Христос є “Князем миру”, Який рятує нас від гріхів (Іс. 9:5). Своєю жертвою на хресті Він пропонує прощення і мир з Богом усім, хто в Нього повірить.