“Я знаю, де живе Бог”, – сказав моїй дружині Кері наш чотирирічний онук. “І де?” – з цікавістю запитала вона. “Він живе в лісі біля нашого дому”, – відповів малюк.

Передавши мені їхню розмову, Кері дивувалася, що спонукало його так думати. “Я знаю, – сказав я. – Коли ми останнього разу гуляли з ним у лісі, я йому сказав, що, хоч ми не бачимо Бога, ми бачимо Його діла”. “Ти бачиш сліди, які я після себе залишаю? – запитав я внука, коли ми переходили піщане місце біля річки. – Тварини, дерева та річка є Божими слідами. Ми знаємо, що Він тут був, тому що бачимо Його діла”.

Автор Псалма 103 також говорить про докази Божої присутності у світі: “Які то численні діла Твої, Господи, – Ти мудро вчинив їх усіх, Твого творива повна земля!” (в. 24). Вжите тут єврейське слово стосовно мудрості часто означає в Біблії прояв майстерності. Божа праця в природі свідчить про Його присутність і спонукає нас до хвали.

Псалом 103 починається і закінчується словами: “Благослови, душе моя, Господа!” (вв. 1, 35) . Усе, від руки немовляти до ока орла, свідчить про неймовірну майстерність нашого Творця. Приймімо це із захопленням і прославмо Його!