Сучасний марафон пов’язаний з історією про грецького посланця Фідіппіда. За легендою, в 490 році до Р. Х. він пробіг близько двадцяти п’яти миль (більше сорока кілометрів) від Марафону до Афін, аби сповістити про перемогу греків над персами. Тепер люди долають марафон заради власного задоволення від спортивного досягнення. Однак мета Фідіппіда була важливішою – кожен його крок був кроком до радісної звістки співвітчизникам про перемогу!

П’ятсот років по тому дві жінки також бігли, щоб сповістити найважливішу звістку в історії. Коли Марія Магдалина та інша Марія прийшли до гробниці, в яку поклали Ісуса після розп’яття, вона виявилася пустою. Натомість вони побачили ангела, який їм наказав: “Ідіть же хутко, і скажіть Його учням, що воскрес Він із мертвих” (Мт. 28:7). Жінки “зі страхом і великою радістю” побігли, щоб сповістити учням про те, що дізналися (в. 8).

Нехай воскресіння Господа Ісуса Христа сповнить нас такою ж радістю, яка спонукатиме нас поділитися доброю звісткою з іншими. Можливо, нам навіть не потрібно “бігти” далі, ніж до сусідніх дверей, щоб знайти того, кому треба розповісти про Спасителя. Він здобув перемогу над смертю, аби дарувати нам можливість жити з Ним вічно!