Тридцять чотири тисячі будинків у США опинилися під загрозою обвалення через проблеми з фундаментом. Будівельна компанія не знала, що в складі каміння, використаного для фундаменту, є мінерал, через який бетон з часом починає тріскатися і руйнуватися. Фундаменти близько шестисот будинків вже зруйновані. Згодом ця кількість імовірно стрімко зросте.

Вживши образ спорудження будинку на поганому фундаменті, Ісус пояснив, наскільки небезпечно будувати життя на хитких підвалинах. Він сказав, що дехто будує своє життя на міцному камінні, убезпечуючи себе на випадок сильної бурі, тоді як інші беруть за основу пісок і з настанням бурі зазнають “великої… руїни” (Мт. 7:27). Відмінність між непохитним та хитким фундаментом полягає в тому, чи “виконуємо” ми слова Христа (в. 26). Питання не в тому, чи чуємо ми Його слова, а в тому, чи ми їх виконуємо.

У цьому світі ми отримуємо багато мудрості, порад та допомоги, і це є добрим і корисним. Однак, якщо ми не будуємо своє життя на смиренній покірності Божій істині, ми кличемо біду. Лише завдяки виконанню Божих слів наш дім, наше життя, міцно стоятиме на камені.