У фільмі “Хатіко: Вірний друг” розповідається, як професор університету прихистив щеня породи акіта на ім’я Хатіко. Пес виявляв свою вірність у тому, що кожного дня очікував на залізничній станції повернення свого господаря з роботи. Одного дня в професора стався фатальний серцевий напад. Хатіко багато годин чекав на залізничній станції і відтоді упродовж десяти років щодня приходив на станцію, очікуючи свого люблячого господаря.

Євангеліст Лука оповідає історію про чоловіка на ім’я Семен, який терпляче очікував на прихід Господа (Лк. 2:25). Святий Дух відкрив Семену, що він не помре, допоки не побачить Месію (в. 26). Отже, Семен продовжував очікувати на Того, Хто принесе “спасіння” Божому народу (в. 30). Коли Марія і Йосип з Ісусом увійшли до храму, Святий Дух сказав Семену, що Ісус і є обіцяним Месією! Нарешті очікування скінчилося! І Семен узяв на руки Христа – надію, спасіння та утіху для всіх людей (вв. 28-32).

Якщо ми перебуваємо в періоді очікування, дослухаймося до слів пророка Ісаї: “Ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати – і не потомляться, будуть ходити – і не помучаться!” (Іс. 40:31). Очікуючи на повернення Ісуса, ми щодня отримуємо від Нього необхідну для цього надію і силу.