Група працівників випилювала лід із замерзлого озера і складала його у величезному морозильному сховищі, як раптом один із них побачив, що загубив свій годинник у цьому приміщенні, де не було вікон. Він та його друзі спробували відшукати годинник, втім марно.

Після того, як вони припинили пошуки, у будівлю зайшов хлопчик. Невдовзі він вийшов із годинником в руці. На запитання, як він його знайшов, хлопчик відповів: “Я просто сів, зберігаючи тишу, і невдовзі почув цокання годинника”.

У Біблії багато сказано про цінність тиші. І не дивно, тому що Бог Сам іноді промовляє пошепки (1 Цар. 19:12). У вирі життя складно почути Бога. Однак, якщо ми зупинимось і в тиші проведемо час із Ним, вивчаючи Святе Письмо, то почуємо у своїх думках Його лагідний голос.

Автор 36-го Псалма запевняє, що Бог врятує нас від “задумів” злих людей, дасть нам прихисток і допоможе зберегти вірність (Пс. 36:1-7). Втім, як довіряти Богу в навколишньому хаосі?

У 7-му вірші сказано: “Жди Господа мовчки й на Нього надійся”. Можна почати з декількох хвилин тиші після молитви або з тихого читання Біблії та роздумів над її істинами. Тоді ми, можливо, почуємо голос Божої мудрості, що промовляє до нас тихо і впевнено, як цокання годинника.