Полуничний кальмар живе на дні океану, куди ледве проникає сонячне світло. Цей кальмар має очі різного розміру – з часом ліве око стає майже вдвічі більшим від правого. Науковці дійшли висновку, що менше праве око кальмар використовує для того, щоб дивитися вниз у темні водні глибини, а більше ліве око – щоб дивитися вгору в напрямку до сонячного світла.

Кальмар слугує чудовою ілюстрацією того, що означає жити в теперішньому світі і водночас мати впевненість у майбутньому, на яке ми очікуємо, як люди, які “воскресли з Христом” (Кол. 3:1). У Посланні до колосян апостол Павло твердить, що нам необхідно думати “про те, що вгорі”, бо наше життя “сховане в Бозі з Христом” (вв. 2-3).

Живучи на землі в очікуванні небесного життя, ми вчимося спостерігати за тим, що відбувається навколо нас у теперішній земній дійсності. Водночас ми можемо розвивати своє усвідомлення Божих дій у духовній дійсності так само, як і ліве око кальмара з часом стає більшим і чутливішим до того, що відбувається вгорі. Можливо, ми ще не до кінця розуміємо, що означає жити в Ісусі Христі, однак, дивлячись вгору, ми почнемо це розуміти все краще і краще.