Згідно з прогнозом погоди, насував бомбовий циклон. Такий циклон виникає, коли зі зниженням атмосферного тиску відбувається швидке посилення зимового шторму. Ввечері через хуртовину дорогу до аеропорту Денвера було майже не видно. Майже. Однак, якщо додому прилітає ваша дочка, ви зробите все належне, аби її зустріти. Ви візьмете з собою додатковий теплий одяг і воду (на випадок, якщо ви десь застрягнете), будете їхати дуже повільно, безупинно молитися і довіряти світлу фар. І врешті-решт ви можете зробити майже неможливе.

Ісус передрік наближення бурі, пов’язаної з Його смертю (Ів. 12:31-33), бурі, яка спонукатиме Його послідовників залишатися вірними і служити (в. 26). Землю мала огорнути темрява, у якій майже нічого не буде видно. Майже. Що ж Ісус сказав робити учням? Вірити Світлу (в. 36). То був єдиний спосіб рухатися далі і залишатися вірними.

Після цього Ісус недовго був з учнями, втім вони сповнилися Його Духом, Який постійно освітлював їм шлях. Ми також зазнаємо похмурих часів, коли дорогу майже не видно. Майже. Однак, довіряючи Світлу, ми можемо рухатися далі.