Під час прогулянки ми зустріли жінку, яка знала родину мого чоловіка, коли він був ще дитиною. Подивившись спочатку на Алана, а потім на нашого сина Ксав’єра, вона сказала: “Він точна копія свого батька. Ці очі. Ця посмішка. Він дуже на нього схожий”. Радісно відмічаючи сильну подібність між батьком та сином, жінка навіть примітила схожість між їхніми особистостями. Водночас Ксав’єр не є досконалим відображенням свого батька, хоч вони багато в чому схожі між собою.

Тільки один Син є досконалим відображенням Свого Отця – Ісус. Христос є “образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива” (Кол. 1:15). Усе створено Ним, через Нього і для Нього (в. 16). “Він є перший від усього, і все Ним стоїть” (в. 17).

Проводячи час у молитві та вивченні Біблії, ми, дивлячись на Ісуса, втіленого Бога, пізнаємо характер Отця. Він закликає поглянути на практичний прояв Його любові в Його взаємодії з біблійними героями та з нами в повсякденному житті. Присвятивши своє життя Христу та отримавши дар Святого Духа, ми можемо зростати в пізнанні та у вірі в люблячого Отця. Він нас змінює, аби ми відображали Його характер і були здатні жити для Нього.

Було б чудово, якби інші могли сказати, що ми є точною копією Ісуса!